Kattskrälle!

Sommartid brukar jag oftast ha is i magen om någon av missarna "försvinner" i ett par dagar.
Ni vet,fint väder,ljumna sommarnätter och goda råttor
Molly,vår honkatt älskar att vara i skogen men hon kommer alltid hem,flera gånger om dagen och oftast sover hon hemma uppe på badrummet över natten för att kuta ut när husse åker till jobbet.
Helt plötsligt började det gå längre mellan mattiderna.
Hon kunde vara borta i ett helt dygn lite väl ofta och det bara fortsatte.....men som sagt försommar och ganska så varmt i luften.....men sen försvann hon helt och hållet och var som bortblåst i över en vecka.
Vi gjorde en efterlysning och vips så var hon hemma igen,redan dagen efter.
Inte ett dugg hungrig,något hon  A L L T I D  är!
 
Hon gick ut igen för att sedan komma tillbaka på kvällen och somna sött uppe på badrummet.
Vilken mat som helst dög inte och "billig" blötmat var inte längre någon hitt men gärna skinka,ost och någon dyrare variant av blötmat.
Så höll hon på i några dagar.....så kom hon hem en dag,blötmaten var slut och det fanns alltså enbart torrfoder och det ville damen absolut inte ha (helt plötsligt) så hon vände på klacken och gick ut igen.
Och nu kommer hon inte hem igen!!!
 
Jag känner mig ganska säker på att hon får mat någon annanstans och det gör mig förtvivlad!
För samtidigt är det ju så att det kan ha hänt henne något,eller om det nu är någon som matar henne en bra bit längre bort och att det pga det händer något med henne längs vägen!
 
Hon har alltid hållit sig inom en viss radie och framförallt ALLTID kommit hem!
På eftermiddagen och kvällen gjorde jag inget annat än att locka och locka men ingen misse.....vi alla går och tittar vid dörren av och till,livrädda för att missa henne ifall hon sitter på trappen.....
 
Alltså jag förstår att det säkerligen är av välmening man ger en katt mat men grejen är att det förstör så himla mycket för den som äger katten.
Och att Molly enbart skulle leva loppan utomhus på enbart råttor finns inte med tanke på att hon lätt klämmer i sig två burkar mat,torrfoder OCH råttor i vanliga fall.