Imorgon smäller det!

Att helt plötsligt komma på hur man vill renovera tv-rummet innebär inte att man pack tjom kan börja. Det ska ju fixas fram saker som verktyg,byggplast,golvpapp och en massa andra bra att ha till hands saker. Sen ska rummet plockas ur och vart gör man av en hörnsoffa,tvbänk,bord,byrå,fåtölj,fotpall,böcker och en massa annat krams?
Att bara trycka in det nånstans är uteslutet för det finns ingenstans att bara trycka in sakerna :P
Faktum är att denna blivande rumsrenovering är nog den mest planerade jag någonsin har påbörjat! Den är väl genomtänkt och väldigt välplanerad....och framför allt så är hemmet inte helt upp och ner vänt och kaosartat som det annars brukar vara när fröken göken får ett infall :P

Tresittssoffan som annars står uppe i tvrummet står nu nere i L's rum,där placerades också tv och tvbänk från renoveringsrummet. Något ihoptryckt men fullt fungerande att sitta å titta på tv i !
Hörsoffan hamnade uppe i tvrummet,så för en tid framöver kommer vi att tillbringa filmkvällarna där uppe :)
Än så länge är matrumsbordet fullt av saker som ska packas undan i n n a n jag påbörjar något annat !
T hjälpte mig att plasta för dörröppningarna nu på kvällen. Och imorgon ska golvpappen på plats.
Som sagt det är en del pyssel innan man kan börja med det roliga som jag säkerligen kommer att klia mig i huvudet över och undra varför Jossan,varför gav du dig in på detta!
Men jag har slutresultatet i huvudet och jag vet att när det väl är klart kommer det att bli jätte bra även fast det kommer att ta tid :)

 

Lördag!

Idag drog grabbarna iväg med Tobbe Trucker på VM i fotbollsgolf :P Trodde nästan att det var en skämt....fotbollsgolf :P

Novis har sussat nästan hela dagen. Hon har käkat och somnat om efter varje mål mat. Nu på kvällen vid 22 tog jag faktiskt upp henne trots att hon sov och gav henne lite mat. Brukar absolut inte göra så men hon har ätit få gånger och jag ville som minimera risken att hon blir vrålhungrig i natt istället ;)

Vi börjar se ett mönster i hennes "sova-dygnet-runt-dagar" för oftast är hon på alerten riktigt Måndag-Fredag med vakna dagar som bara har korta sovpauser på sammanlagt 1,5 timme/dag. För att sen sova järnet hela helgerna.
Än så länge sover hon hela nätterna vilket är superskönt. Vi går som bara å väntar på att det ska bli andra bullar ;)
Grabbarna var ju hemska på nätterna! Jag har äntligen börjat få lite rutiner trots att hon är vaken. I ärlighetens namn blev jag lite stressad av det ett tag. Mycket eftersom hon bara åt åt åt hela dagarna. Nu har hon ökat på mängde per mål och behöver inte äta lika ofta och då hinner man med så mycket mer :)
Och det bästa av allt är väl att jag själv får så väldigt mycket mer gjort numera eftersom jag måste passa på att hinna med när hon kvartar eller vill sitta i babysittern :) Det är illa när man l e t a r tvätt för att tvättkorgen är tom hahaha!

Grabbarna stormtrivs med sin lillasyster. Varken jag eller T trodde att dom skulle tycka att det var så här roligt med ett litet syskon,men där hade vi fel för dom duttar och gosar och gör allt för att få henne att skratta och hör å häpna så har frågan kommit som vi ALDRIG trodde skulle komma "Kan ni inte skaffa en till bebis :D " Ööööh W H A T ! Hahaha!
Fast ändå väldigt kul att denna lilla donna väckt såna känslor i en tonåring,även fast vi inte tänkt skaffa några fler barn/syskon så blir man varm i hjärtat!!!


 

Kalasande....

Idag bar det av till Pappa och Kristina på 59 årskalas :) Numera är det inte så ofta vi träffar på släkten men idag var även Faster Maggan och Bert med på kalaset. Ibland saknar jag dom stora kalasen som vi hade förr,lite längre tillbaka när Farmor Sigrid levde :)
Det bjöds på pastasallad och gott dricka. Syrran,jag och alla barnen var dom som fick köra på alkoholfritt medan dom andra sörplade vin och öl och blev sådär lagom pratglada :)
Milo spexade som vanligt. Han är så fantastiskt go den där lilla ungen och han är så ljuvligt lik morbror Robert så ibland när han tittar på mig åker känslorna hiss och jag får svälja några extra gånger!
Gåstolen körde han ett race med på gatan så den stackars lilla stortån fick plåstras om ;)

Nova-Li blev bortskämd av "gammelfaster" Maggan som vyssade och vyssade så när vi kom hem ville hon absolut inte bara bli nerlagd i vagnen och somna av sig själv som hon brukar göra. Så denna kväll är den första kvällen som vi fått vyssa lillsnorpan till sömns.

Kvällen var trevlig som bara den,så nu hoppas vi på fler kalas på Kanalvägen :)

 
Key:an i spexartagen ;)