Knip för kung och fosterland !

 
Det är så många kvinnor som årligen - vissa flera gånger om året - söker sig till barnmorske och gynmottagningar för att man känner obehag " down there " . Vissa har svårt att göra 2:an för det känns som att hela härligheten håller på att ramla ut.andra har sk samlagssmärtor,urinträngningar,måste lägga benen omlott när dom nyser,hostar,skrattar osv osv ..... Majoriteten av dessa kvinnor får svaret att:
"-allt ser sååå fint ut och OJ vilket bra knip du har ! Fortsätt knipa de är jätte bra! Knip när du diskar,knip när du sitter på bussen och i bilen,när du tittar på tv kan du också passa på att knipa."

Det där med att knipa knipa knipa känner vi väl alla igen för de får vi inpräntat dag ett efter att barnet är fött.

I underlivet finns massor av muskler vilket ni kan se på bilden längre ner. Själv trodde jag att man bara hade typ en bäckenbottenmuskel,en muskel i urinröret och en i rumpan. Men tänk så fel jag hade :P

Det många kvinnor inte vet är att en eller flera muskler i underlivet kan ha slitits av.....du behöver alltså in få blödande bristningar/rupturer för att ha fått en sk. förlossningsskada! Men knip på du kvinna ! Du ska nog se att muskeln hoppar tillbaka på rätta stället av sig själv bara du kniper ;)
Öh NEJ ! Hur i hela fridens namn skulle de gå till?

Vi tar ett exempel som jag så fiffigt kommit på ;)
Du är på gymmet och av någon anledning smäller det till i din överarm och du får en fruktansvärd smärta. Väl på sjukhuset förklarar läkaren för dig att din bicepsmuskel har släppt från sitt ena fäste.
Tror du då att läkaren säger :
"Nu kör du förbi en sportaffär på vägen hem och köper en hantel,den har du men dig vart du än går och så tränar du bicepsmuskeln i tid och otid.
Du kan träna på bussen,i bilen när du sitter framför tv:n,när du pratar i telefonen,ja i princip så ofta du har möjlighet så ska du se att allt blir jätte bra....
Tror ni att en läkare överhuvudtaget skulle komma på den idén?
Nix för det går inte att träna tillbaka en muskel som släppt från sitt fäste och dragit iväg från sin rätta plats med farten av en ivägskjuten gummisnodd !

Men så resonerar man tydligen när det gäller en kvinnas underliv ! .Och den stora frågan är VARFÖR ! Varför varför varför är väl typ de jag känner när jag läser om allt detta !

Dock ska vi absolut inte glömma att KNIPA är A & O !
Enligt mig den viktigaste träningen för en kvinna!

Mycket av de jag kommer att skriva här på bloggen kommer att bli återupprepat både 1 och 2 och 3 gånger.
Varför ? Jo för att det är så mycket som hänger ihop med varandra . Vissa problem är kopplade till ett annat problem som jag kanske redan skrivit om,men att skriva alltihopa allt föfpå en och samma gång skulle innebära timtals läsning för er läsare och det skulle ta mig massor av timmar att skriva enbart ett inlägg och de har jag inte riktigt tid med även om jag skulle vilja ;)

Jag vill passa på att tacka er alla från Norr till Söder för all respons som kom via hotmailen och även ni på Facebook :D 
 
avslitna muskler - bäckenbotten - knip - urininkontinens

En ny kategori på bloggen

Den nya kategorin lyder "Förlossningsskador" .
Något som är så ofantligt tabu och skammfyllt att prata om. Men vet ni det är så mycket vanligare än man tror. Efter att ha sett Uppdrag gransknings "Att spricka hela vägen" och "Skammen" fick jag en chock över hur vi tjejer/kvinnor/nyblivna mammor behandlas av vården !

Efter att ha lusläst på nätet - japp jag blir som en liten privatdetektiv så snart jag ger mig in i ett ämne som berör mig på ett eller annat sätt - så bestämde jag mig för att detta är något jag vill engagera mig i .

Det är så många kvinnor som verkligen behöver upprättelse för de man har varit med om ! Och framför allt få prata om det,saker man bär på,undrar och kanske funderar över.
Hur ska man kunna veta vad som är "normalt" när ingen pratar om det.
Pulleruskan är kanske inget man babblar om över en fika med väninnorna,nix det är mer vanligt att man går och bär på frågorna själv just för att det är så förbannat tabu och har en sån skamstämpel över sig !

I och med att det är så tabu,pinsamt och intimt enda in på (under)livet så förstår nog alla att man kanske vill vara anonym i sina kommentarer vilket är fullt möjligt ! Ni struntar helt enkelt att fylla i era uppgifter,lämnar alltså ingen epostadress,inte ert namn osv. Däremot kan ett alias vara bra att ha ifall någon vill kommentera just din kommentar. Kan bli lite rörigt om alla heter "Anonym" ;)
Självklart behöver man inte vara anonym om man inte vill det,men möjligheten finns om det känns bättre :)

Så kom igen nu tjejer/kvinnor/mammor våga ta steget och låt tabububblan "spricka"! 
För så länge ingen berättar eller pratar om det kommer det heller inte att bli någon ändring inom förlossningsvården.

Så håll utkik från och med nu går startskottet för olika förlossningsberättelser jag hittat på nätet. Så även massor av information :)


 
 
 
 
 
framfall - förlossning - förlossningsskador - inkontinens - sfinkterruptur - underlivet

Vilken sjusovare!

Igår var det en sån där si-sådär dag för Novis. Hon var lite låg och inte alls med på noterna. Anki från ÖÖööörebro kom förbi en sväng och tro inte att lilla damen bjöd på något vidarevärst leende ;) Gravallvarlig hela tiden. Efter att Anki åkt käkade Novis lite välling och vid 17:30 slog hon igen sina blå. Själv drog jag till stan för att köpa lite basplagg åt damen,går åt en del bodysar nu när det käkas puréer. Väl hemma vid 20:30 så sov Novis fortfarande. Vid 22 gjorde vi ett tappert försök att väcka henne för lite mat. Hon käkade en flaska välling men somnade av och till så när vällingen var slut la vi henne i sängen igen så hon fick sova vidare.
Vid 3 efter att storebror hämtats från party all night så tog jag upp henne igen för välling,hon käkade men somnade lika snabbt igen. Strax för 9 väcktes vi av joller från spjälsängen och en urglad liten tjej fick komma över till vår säng för att sedan klämma i sig 1 flaska välling plus lite till hahaha....så denna lilla dam kan minsann sova lääängen :)