Tomte jävel dö!

Jul jul strålande jul....visst är det så man brukar säga/sjunga :)
Jag bara älskar julen även om den är lite småstressig och har varit extra stressig detta år :)
 
Julafton inledde jag med en vaken natt med Nova-Li som hade feber och hostade och de kombinerade jag  paketinslagning....från kl 14 dagen före julsfton till klockan 03 på natten till julafton slog jag i princip konstant in paket....med korta stunder av kaffedrickande ;)
Det var en rusch utan dess like på Boningen kan jag lova :-O Vi var 3 stycken som absolut inte hann med alla kunder som vi velat!
Vi hann inte ens fylla på i hyllorna och alla nyheter som kom in såldes typ från kartongerna :-O


Julaftonen firade vi hos pappa & Kristina med syrran,Robin,Milo och Stella. Jättemysigt och med jättegod mat!
Jag och Nova-Li tog oss dit mycket senare än de överiga gästerna,N är jätteförkyld med ögoninflammation och jag var helt utpumpad efter dagen på Boningen. Så N lät vi sova så länge hon ville och jag tog mig en kopp kaffe och en dusch i lugn och ro :)

I lagom tid åkte vi alla hem,lite senare åkte äldsta sonen ner till sin flickvän och deras familj och lämnade paket och firade en liten stund,vid 01:00 på natten ville dom hem hit och sova.....
T tog bilen ner till bruket och plockade upp dem.....
 
Väl hemma kör polisen fram till grinden och drar på saftblandarna :-O
Själv var jag lyckligt ovetande om att konstapel batong stod utanför tomtgränsen....tills jag tittade ut genom fönstret :P
Jag kunde ju naturligtvis inte låta bli att gå ut och fråga vad som stod på !
Svar: -Din man kör en obesiktigad bil !
Alltså gaaah säger jag bara....vi köpte en buss i höstas som var skattad och besiktigad....och så står konstapel batong och säger att den är obesiktigad !
Grejen är att vi köpt den i samma veva som besiktningspappren skickats ut och dom har alltså kommit till förra ägare visade det sig efter lite efterfprskning idag :/
Vi hade verkligen ingen aning och T såg ut som en sönderslagen fågelhol där han stod i lågskor med snö upp till knylorna....

Och när konstapeln fortsätter med orden: -så nu blir det E T T U S E N F E M H U N D R A K R O N O R i böter !?
Själv fick jag bara fram "Men snälla!" ......

Inombords kände jag hur hela mitt inre skrek DET ÄR JU FÖR FAAAAN JULAFTON !!!

Det har varit en så otroligt jobbig höst och i December månad gav min hjärna upp helt och hela familjen blev drabbad av oror över om det kommer att lägga sig....själv fick jag ångest över att känna av sjukdommen som förstört sååå mycket under mitt liv....NU var det jul,allt hade lugnat ner sig,jag mådde så mycket bättre och har till och med varot i min egen butik i två dagar utan att bli som ett ufo. Lycka lycka lycka!
Vi hade precis firat en harmonisk och jättetrevlig julafton,alla var sådär jätteglada över att hela familjen mår så bra.....
Visst 1500:- kanske låter lindrigt....men ibland är 1500:- mycket pengar och ibland behövs det inte så mycket för att man ska känna FAN FAN FAN !
Såååå ONÖDIGT! Alltså Polisen gör ju bara sitt jobb....konstapel batong förklarade att det var rattfyllerister dom var ute efter eftersom många kör onyktra på julafton....efteråt kom vi på att T inte ens fick blåsa hahaha! Hm okej dom missade den JÄTTE lilla detaljen :P

Julaftonskvällen som annars brukar bestå av att vi kollar på film tillsammans hela familjen slutade istället med att jag var skitarg på T för att han inte höll koll på besiktningen,han arg på mig för att jag tog det som en själklarhet att han skulle hålla koll på de....
Jag var så ARG så jag skakade! Jävla JULJÄVEL kände jag mest :P

Så en 2 km lång resa kostade mer än det smakade kan jag lova.....den stackars konstapeln fick med sig orden "Hoppas du får en riktigt GOD fridfull och GLAD JUL"

Ja jag var både arg,bitter och ledsen och kände mest: D E T  Ä R  J U  F Ö R F A A A N  J U L A F T O N, snälla ge oss tillsägelse,varning och order att besiktiga, !!!
Men som sagt dom gör bara sitt jobb och då spelar det ingen roll om det är julafton eller inte
 
 
 
 

Upp och ner,ner och åååååpp !!

Oj vad jag har sovit :-O
Större delen av gårdagen innebar sömn sömn sömn och åter sömn. Fast jag var lite duktig också och jobbade på med pappersarbete i nästan 5 timmar mitt på dagen. Allt var virr-varr men sitter nu i pärmar precis som det ska!
Större delen av kvällen sov jag bort på soffan,blev väckt när det var dags för mat,kvällsfika och medicin....sen sov jag igen ;)
När T väckte mig i morse med en smekning på kinden och ett lent "Godmorgon älskling" kände jag typ  KÄ R L E K direkt på morgon,gud så underbart!!!
Min första fråga var : Vilken dag är det idag? Varpå T säger: Men lill älskling,nu är det inte bra! Det är Lördag klockan är snart tion och du har arbetare i butiken,så ta det lugnt.
Då kände jag ännu mera K Ä R L E K !
 
Jag klev upp och i en lugn och sansad takt har jag gjort massor av praktiska saker!
En pärm är fixad till Boningen med öppnings och stängningsrutiner. Info om hur dagsavslut görs och i vilken pärm det nitasfast.
En pärm med regester i där alla leveranspapper sitter i bokstavsordning efter respektive leverantör så det är lätt att hitta priserna när något inte blivit prismärkt.

Det känns sååå skönt att få iordning detta så ni anar inte!
 
Ibland är världen upp och ner! Men allt löser sig till det så mycket bättre i slutendan :-*
 
 

Fredag 19 December

 
Fy vad dagarna rullar iväg! Redan 19:e och det är bara 5 (!) dagar kvar till Julafton !
Själv har jag inte en enda julklapp inhandlad!

Däremot ligger våra 3 prinsar steget före sin mor och far för dom är snudd på klara med sina inköp och återigen inser jag hur stora våra barn börjar bli :-O
 
Att jag ligger efter så med allt vad julklappsinhandling heter och typ resten av hela "livet" just nu beror på att jag inte mått så vidare värst bra den senaste tiden.....
Finns väl ingen anledning att ljuga,känns som att det är lika bra att jag är ärlig.....
 
Jag har ett "handikapp" (hatar de ordet!) och det är något jag måste lära mig att leva med,så är det bara!
Att gå från en "skyddad verkstad" till en helt annan värld har varit jättetufft....mycket tuffare än jag trott!
 
Jag förstår att det är väldigt svårt att förstå och lever man inte nära mig så kan man heller aldrig förstå helt hur jag är och fungerar....eller rättare sagt hur min hjärna fungerar,för jag är ju fortfarande jag även fast min hjärna valde att bli en annan....
 
Min hjärna blir otroligt fort trött....och blir den tillräckligt utmattad.....ja då slutar den helt att fungera.
Det som tröttar ut min hjärna är allt möjligt,allt som egentligen är det normala i livet.
Det kan räcka med för mycket färger under för många timmar,är min hjärna då redan lite "trött" så kan det enbart behövas färger för att den helt ska kapitulera.
Likadant är det med ljud och att jag dessutom är döv på ett öra gör det inte bättre om vi säger så,för en hörselskadad person blir också tröttare i huvudet av ljud än andra människor.
 
Just hjärnan är svårt att förklara....eftersom det är så normala saker som spelar in,saker så andra absolut inte ens reflekterar över kan spela stor roll.
Varje sak i din omgivning snappar din hjärna upp i ditt undermedvetna eller hur man ska säga.
 
Alla saker som finns i ditt synfält,även om du inte tittar på dem,tar hjärnan in och signalerar...sitter du vid ex köksbordet så snappar din hjärna hela tiden upp de du ser men inte tittar på....typ "kopp-duk,blomma,ljusstake,tapet,vägg,tak,stolar,bord" osv osv,så upprepar den sig hela tiden.
 
Nu minns inte jag exakt hur mycket lägre "kapasitet" min hjärna har,eller tolerans som dom så fint kallar det.
 
Jag har en trygg plats i mitt liv och det är i vårt hem.
Vårt hem är helt anpassat efter mig.....gissa om det är färglöst ;)
Här hemma vet ju jag vart allt finns och är det en "sämre dag" kan jag alltid öppna skafferiet och kolla på listan som sitter på insidan av dörren....där står en sammanfattning av vad som finns i vårt hem och var.
På varje insida av våra köksluckor finns det en lapp där det står vad som finns i just de skåpet.
Allt för att underlätta när dagarna är lite mer förvirrade än vanligt :)
 
Han jag lever ihop med kan bara genom att kolla runt i vårt hem se hur jag och min hjärna mår.
Är det "lugnt" finns det pynt lite varstans. Blommor på borden,ljuslyktor,färg på dukarna och allmänt pyntigt....
Är den slutkörd....ja då är allt det där bortplockat och undangömt i skåp och lådar och hela huset består av en strikt och lite kal stil gärna i vitt vitt vitt.
 
Att allt är lite halvruttet eller helruttet just nu känns i ärlighetens namn inte så jättekul....jag har varit otroligt ledsen senaste tiden mycket för att jag blir besviken och arg på att det är så här.
Det är jättefrustrerande att ha en vilja men något som hela tiden begränsar och sätter stopp.
Och jag förstår att det är jättesvårt att det som utomstående är svårt att förstå,jag menar hur ska man ens kunna kräva att människor ska förstå när många inte har förståelse för människor som ex har kronisk värk i kroppen eller hamnar i depressioner.
 
Men jag har en fantastisk lillasyster som verkligen förstår! Hennes vänlighet och förståelse är otroligt läkande....med henne känns allt så naturligt  och det är fullt tillåtet att vara ledsen.
Hon både lyssnar hör och förstår vad det är jag säger även fast jag kanske inte säger så mycket.
Jag tror det kallas syskonkärlek