En älskad flicka....

 
Jag kan inte sätta ord på hur mycket jag älskar denna lilla tös!
Hon har en glädje inom sig som är obeskrivlig och för mig känns det helt galet konstigt att ha en liten person framför mig som nästan känns som min egen spegelbild.
Hon vill verkligen att ALLA ska vara glada och hon är helt oblyg,hon hälsar och pratar med alla och allra helst om det är nån som ser lite "butter" ut,då går hon gärna fram och petar på den främlingen och säger "Hej" med ett brett smile :D
Jag är precis likadan,Albin var också sån! Jag avskyr när jag får känslan av att någon är ledsen eller känner sig ensam och vill gärna att alla som är runt mig mår bra,känner sig sedda och ett hej,ett leende mår alla bra av.
Igår var vi hos specialisttandvården för första gången och där hade hon fullt sjå att hälsa ;)
Det känns skönt att sitta där i tandläkarstolen med henne i knät och ha så mycket kunskap och inte vara "ny" på området.
Och precis som jag trodde så har hon sjukdomen och inte med dom bästa utsikterna.
Hon var inte speciellt villig att gapa utan bet mest i allt dom stoppade in i munnen. Statusen på tänderna är illa,redan nu är hennes kindtänder släta och helt utan emalj. Hon har alltså ingen tuggyta att tugga med.
Friska tänder har emalj,det vita på tänderna och när man har hål i en tand är det alltså ett litet hål igenom emaljen,så hennes tänder är alltså enbart stora "hål".
Friska tänder är "buckliga/taggiga" och det är de som gör att vi kan tugga maten,hennes är släta,helt släta/platta pga att dom redan nu är nernötta pga att hon inte har den hårda emaljen som står emot.
Det positiva i det hela är att man tror att hon precis som Emil har nerver som dragit sig tillbaka och därav har hon inte klagat speciellt över smärtan i tänderna när hon äter och dricker.
Ludvigs nerver höll sig kvar och därav hade han hemska smärtor och var tvungen att operera bort flertalet tänder.
 
Planen nu är att försöka skydda tänderna genom att klä in kindtänderna i plast.
De främre tänderna kan man inte klä in pga att dom är så små vilket kändes trist eftersom det är dom som syns och skräcken är att hon ska bli retad om dom blir alltför fula.
Ett vackert leende ni vet! Vilka har inte blivit inpräntad om att vita fina tänder är likamed ett vackert leende!?
Tyvärr är kliniken underbemannad så det fanns ingen tid förrän i November och då kommer man att ge henne lugnande i hopp om att hon inte ska känna smärtan lika mycket och heller inte komma ihåg vad man gjort.
 
Eftersom hon inte var så medgörlig hoppade man över röntgen,det kommer man att passa på att göra när hon har lugnande i sig
Att hon som flicka fått denna sjukdom är jätte jätte ovanligt och hon är den ända flickan i länet som har sjukdomen. Hennes tandspecialist har aldrig träffat en flicka med den heller och hon har jobbat både i S-holms län och Gävleborgs län.
 
Vi shoppade lite innan vi åkte hem väl hemma käkade vi och sen gosade hon och jag ner oss i sängen med en P3 dokumentär om Tsunamikatastrofen,vi sov "bara" i 12 timmar ;)