Kissnödigt bekymmer!

 
Nova-Li är nu strax över 2 år och flertalet gånger har det slagit både mig och T hur mycket man har glömt sen pojkarna var små!
När började dom prata ordentligt med "riktiga" ord,ni vet 2 ordsmeningar och 3 ordsmeningar,när slutade grabbarna sova middag,när slutade dom med blöja osv.
 
Nova-Li har ju fördelen att hon har bröder som gärna fyller i åt henne så hon ska slippa kämpa med att bli förstådd ;)
Visst,enkelt för henne men naturligtvis mindre bra.
Emil minns vi absolut att han var jättetidig med att prata!
När han fyllde 2 pratade han så alla förstod honom klockrent!
De gör då inte denna lilla madam,hon babblar på hur som helst hit och dit och sen är det upp till oss andra att försöka hänga med :)
 
Men alltså hon kan allt som tv lampa mat mamma pappa hund vovve katt kisse sova säng bil bada....det mesta kan man säga men hon har liksom väldigt bråttom när hon ska berätta något och skrattar alltid gott samtidigt eller har ett jättebrett smile på läpparna så det blir väldigt otydligt.
 
En annan sak är blöja.
Hon har nu kommit på att blöja är jäkligt obekvämt !
Så oftast är hon utan blöja på dagarna men hon har inte riktigt fått kläm på de där med att man faktiskt blir kissnödig rätt var det är,så ibland kan man råka kliva i en kisspöl men då räcker det med lite papper och rengöringsmedel....det som är väldigt mycket knepigare är att hon tar av sig blöjan när hon lagt sig.
Vi lägger ju henne bara i sängen,släcker lampan och säger godnatt så äter hon sin välling och somnar
.... MEN hon tar alltså av sig blöjan!
Jag smygkikade på henne här om kvällen och hon har fin rutin på det hela, när hon käkat upp all välling reser hon sig upp i sängen för att ställa nappflaskan på nattduksbordet sen klär hon av sig blöjan och kastar den på golvet och lägger sig ner och somnar.
 
Detta resulterar alltså i att hon kissar i sängen nästan varje natt och det blir en jäkla massa tvätt eftersom hon har sjuttioelva gosefiltar och nallar i sängen :P
 
Här om natten vaknade hon dock och var ledsen,blöjan låg på golvet nedanför sängen och direkt sa hon "kissa" och jag tänkte "jaha nu är sängen nerkissad igen ! "....
Men så var det inte,hon var helt enkelt kissnödig :)
 
Så med en yrvaken liten dam på höften kutade jag till toan och hon försökte verkligen kissa men det kom inget.
Då frågade jag om hon ville ha blöja,alltså hon var så himla trött så jag förstår stackarn....
hon svarade ja så en blöja fick hon och sen ner i sängen igen,men hon låg där konfunderad och hon funderade en bra stund innan hon sa "kissa" och mycket riktigt då hade det kommit kiss i blöjan och ett byte av blöja var mer eller mindre ett krav från damen :)
 
Hon gillar verkligen inte blöja och både jag och T känner att vi inte kan tvinga henne heller och det är väl jättebra OM hon nu vaknar på natten när hon är kissnödig,sen om det blir på toan eller i en blöja som är på för stunden spelar mindre roll ....
MEN vi lär definitivt införskaffa fler lakan och plastad frote!
Vart man nu köper plastad frote!?